Green Out - Fank Doktor Fak [tekst, tłumaczenie i interpretacja piosenki]

Wykonawca: Green Out
Album: Rapanoja
Data wydania: 2014-08-25
Gatunek: Rap
Producent: Nenad Stefanovski-Brus

Tekst piosenki

[Строфа 1: Tonyo San]
Пукаме ко gun пак, опасно ко Багдад
Бандити го тресат овој град пак
Мислите ако имате нет, дека ваш е цел свет
Брат, стави ми dislike и лечи го својот бед благ
Ти дадов предзнак, премногу си мек, факт
Овој пат ги изеде комплексите ко fat fuck
Не ме знаеш, само си ме видел
Ти дава право нетот да ме опцуеш на него, пример
Но на улиците сум куче што гризе ко пит бул
Во рапов од овој град сум како чист кул
Па и ти си чул дека сум брз како куршум бе клинец
Кога се римите брзи ко сивите зими на бините гинеш
Не ме терај да сум таков
Сакате ли да ве снема во чадов?
Сакате ли да ве сакати рапов, и така ти губи се, fuck off
Сакав да кажам само на секој мој фан
Игнорирајте го секој лош збор за мојот клан
Тврдам се се лаги што ти зборат за Tonyo San
Никој не ме знае уствари и кој е мојот план
Затоа чувај си ги причите за себе
Мојот тим е недопирлив за тебе ако си хејтер
А до секој фан верен, РНС до крај е тука вперен
Накај теренот, со мојот бенд зелен

[Рефрен]
Твоите приказни зачувај ги за себе брат
Не знаеш ништо за мене, мојот живот, мојот рап
Мојот бенд, мојата блиска фамилија
И после седум години се уште иста приказна, па
Твоите приказни зачувај ги за себе брат
Не знаеш ништо за мене, мојот живот, мојот рап
Мојот град, мојот брат, мојата верба
Green Out е уште крвна група, не раперишта од вчера, па

[Строфа 2: LD Pistolero]
Сите сакаат да знаат колку блиски сме со Тони
Со кого делам се, со кого делам микрофони
Но ништо не е ко што зборат они
За Против Сите, Green Out, СТР2 и Р.О.Н.И.Н
Прават муабет ко секој ден на кафе да сме со нив
Но не ни сонив да размислам да дојдам до нив
Се уште го чувам рапот во ракав, баш така сакав
Не за почит и плата, за да ме разберат и сфатат
Некои дури мислат дека пари се млатат
А не сме запад, нема 6 милијарди долари од настап
Сметка пунам и празнам од други ствари
Вас ви е криво што сте без работа, рапери плус без пари
Мојот филм е различен, знаат моите другари
Кои се вистински прави во градов и кој ви го наби
Пистолеро, реално ајкидо, крвав бонсек
Држам емсиња во косата ко setup-от под [?]
Не си близок, мојот е висок, го чувте дисов
Чисто хромски, се у фаца, прљаво, таков е стилот
Таква ми е екипата, Tonyo веќе ви спомна
Не го барај светиот грал ако не си спремен за војна
Во Скопје се знае се, од Чаир па до Влае
Кој го држи цврсто ставот како [?]
Underground, и да сме горе високо на небо
Во рапов сме тоа што сме и останавме такви во него

[Рефрен]

Tłumaczenie piosenki

Nikt nie dodał jeszcze tłumaczenia do tej piosenki. Bądź pierwszy!
Jeśli znasz język na tyle, aby móc swobodnie przetłumaczyć ten tekst, zrób to i dołóż swoją cegiełkę do opisu tej piosenki. Po sprawdzeniu tłumaczenia przez naszych redaktorów, dodamy je jako oficjalne tłumaczenie utworu!

+ Dodaj tłumaczenie

Wyślij Niestety coś poszło nie tak, spróbuj później. Treść tłumaczenia musi być wypełniona.
Dziękujemy za wysłanie tłumaczenia.
Nasi najlepsi redaktorzy przejrzą jego treść, gdy tylko będzie to możliwe. Status swojego tłumaczenia możesz obserwować na stronie swojego profilu.

Interpretacja piosenki

Dziękujemy za wysłanie interpretacji
Nasi najlepsi redaktorzy przejrzą jej treść, gdy tylko będzie to możliwe.
Status swojej interpretacji możesz obserwować na stronie swojego profilu.
Dodaj interpretację
Jeśli wiesz o czym śpiewa wykonawca, potrafisz czytać "między wierszami" i znasz historię tego utworu, możesz dodać interpretację tekstu. Po sprawdzeniu przez naszych redaktorów, dodamy ją jako oficjalną interpretację utworu!

Wyślij Niestety coś poszło nie tak, spróbuj później. Treść interpretacji musi być wypełniona.

Lub dodaj całkowicie nową interpretację - dodaj interpretację
Wyślij Niestety coś poszło nie tak, spróbuj później. Treść poprawki musi być wypełniona. Dziękujemy za wysłanie poprawki.
Najpopularniejsze od Green Out
Fank Doktor Fak
782
{{ like_int }}
Fank Doktor Fak
Green Out
Koja E Taa?
92
{{ like_int }}
Koja E Taa?
Green Out
Fakalavista
82
{{ like_int }}
Fakalavista
Green Out
Kukjichka Na Drvo
74
{{ like_int }}
Kukjichka Na Drvo
Green Out
Rap Lee
67
{{ like_int }}
Rap Lee
Green Out
Komentarze
Utwory na albumie Rapanoja
2.
92
4.
67
5.
66
Polecane przez Groove
Boyfriend
4,1k
{{ like_int }}
One Of Us
103
{{ like_int }}
One Of Us
Liam Gallagher
Fear Inoculum
612
{{ like_int }}
Fear Inoculum
Tool
Planets
720
{{ like_int }}
Slide Away
1,4k
{{ like_int }}
Slide Away
Miley Cyrus
Popularne teksty
Pola
28,9k
{{ like_int }}
Slide Away
1,4k
{{ like_int }}
Slide Away
Miley Cyrus
Ona by tak chciała
1,1k
{{ like_int }}
Ona by tak chciała
Ronnie Ferrari
Shallow
56,7k
{{ like_int }}
Shallow
Lady Gaga
W PIĄTKI LEŻĘ W WANNIE
2,5k
{{ like_int }}
W PIĄTKI LEŻĘ W WANNIE
Taco Hemingway