Tha Titanium - Nepoznatoto [tekst, tłumaczenie i interpretacja piosenki]

Wykonawca: Tha Titanium
Album: Prometej
Gatunek: Rap
Producent: RickBeatZ (Tha Titanium)

Tekst piosenki

[Интро: Кискинов]
Чим длабоко допреш, во твојот најтемен копнеж
Има ли линија меѓу тоа што го посакуваш и тоа што можеш?
Светот е овде, а ти во него тонеш
Исто како твојата идила која е затрупана со секој нов ден
Ако долу е народот, горе е законот
А тоа што го пронајде во тебе скриено е тоа, непознатото
А сака да се дигни над ѕигли изградени од ставови и мисли
На мозоци задоволни во окови, сега остај непознатото да говори
Со мисла нагоре не останувам заробен
Во мене затворен, го слушнав екот
Отварам сетила да се соединат
Со цела средина, го допрев векот

[Рефрен 1: El Borracho]
Сум непознатото, чуден е нагонот
Сум непознатото, во мене...
Сум непознатото, чуден е нагонот
Сум непознатото....

[Строфа 1: El Borracho]
Јас сум open minded
И ти ќе бидеш штом те поминам со скалпер
Лице врело и во очи свети пекол
Ајде кажи ми сега зошто ме роди мајко ваков демон?
Виси гобленот, со светецот на него
Го чувам над кревет, за мене тоа ми е најсвето
Па ќе ми прости, за сите мои дела
Господ гледа, го гледам, во црни одела се смеат
Бели ангели, камени високи порти
Отвори се сезаме носам цели полни торби
Делови од тела ќе ги зашијам во едно
Па ќе ги депонирам сред центар, пред нос
Па можи ќе му препознаеш некој дел на твојот брат
Татко, вујко, тетин, чичко
Немој да ме мразиш неам ништо лично
Ја само корегирам дефекти на личност
Јас сум психо, идам тивко
Исто како мудри воини од исток
Моите дела ги читаат ко свето писмо
А не ни слуша во другата соба мајчин врисок
Напиши писмо, дека си замина
Па дојди со мене ќе те носам во планина
Близу до граница, остварив бизнис
Продај му на Грко црн дроб, оти сме блиски
Гледаат искри
Сечило остро полесно ќе врви низ нив
Имам колеги, работат без анестезија
Работат на црно и работат за пензија
Валкан е лебот работен за егзистенција
Па зарем првпат ја слушаш оваа лекција
Роден за бизнис, животот те кошта
Колку си спремен да платиш брат за твојот орган

[Строфа 2: Кискинов]
Веќе не делува алкохолот, отрпнат е мозокот
Секојдневна навика ко паразит е порокот
Веном, домаќин на се тоа што ствара пекол
И што прави да сум јас Ханибал Лектор
Отворени чакри и сетило шесто
Во огледалото јас го гледам ѕверот
Небово е темно ноќва
Сам чекорам по пат градов смрди на очај
И не би ме препознал низ мракот
Имам закопчан капут до вратот, и на глава црна капа
Ми фали уште мачета под ракав
Да бидам раката од која многу ќе добијат казна
И нема втора шанса, нема назад
Штом идеи крадат од хендикепите што ги прават
Така маката им создава блокада
Зашто доаѓа тоа од кое најмногу се плашат

[Рефрен 2 х2]
Сум непознатото, чуден е нагонот
Сум непознатото, во мене ѓаволот
Сум непознатото, чуден е нагонот
Сум непознатото, во мене ѓаволот

Tłumaczenie piosenki

Nikt nie dodał jeszcze tłumaczenia do tej piosenki. Bądź pierwszy!
Jeśli znasz język na tyle, aby móc swobodnie przetłumaczyć ten tekst, zrób to i dołóż swoją cegiełkę do opisu tej piosenki. Po sprawdzeniu tłumaczenia przez naszych redaktorów, dodamy je jako oficjalne tłumaczenie utworu!

+ Dodaj tłumaczenie

Wyślij Niestety coś poszło nie tak, spróbuj później. Treść tłumaczenia musi być wypełniona.
Dziękujemy za wysłanie tłumaczenia.
Nasi najlepsi redaktorzy przejrzą jego treść, gdy tylko będzie to możliwe. Status swojego tłumaczenia możesz obserwować na stronie swojego profilu.

Interpretacja piosenki

Dziękujemy za wysłanie interpretacji
Nasi najlepsi redaktorzy przejrzą jej treść, gdy tylko będzie to możliwe.
Status swojej interpretacji możesz obserwować na stronie swojego profilu.
Dodaj interpretację
Jeśli wiesz o czym śpiewa wykonawca, potrafisz czytać "między wierszami" i znasz historię tego utworu, możesz dodać interpretację tekstu. Po sprawdzeniu przez naszych redaktorów, dodamy ją jako oficjalną interpretację utworu!

Wyślij Niestety coś poszło nie tak, spróbuj później. Treść interpretacji musi być wypełniona.

Lub dodaj całkowicie nową interpretację - dodaj interpretację
Wyślij Niestety coś poszło nie tak, spróbuj później. Treść poprawki musi być wypełniona. Dziękujemy za wysłanie poprawki.
Najpopularniejsze od Tha Titanium
Prekini
168
{{ like_int }}
Prekini
Tha Titanium
Neka Gori
166
{{ like_int }}
Neka Gori
Tha Titanium
Se Shto Ne Sum
158
{{ like_int }}
Se Shto Ne Sum
Tha Titanium
Bugimen
154
{{ like_int }}
Bugimen
Tha Titanium
El Diablo
141
{{ like_int }}
El Diablo
Tha Titanium
Komentarze
Utwory na albumie Prometej
1.
168
2.
166
4.
154
5.
141
6.
140
7.
132
9.
131
10.
131
11.
130
12.
130
13.
122
14.
118
15.
118
17.
114
18.
112
19.
109
Polecane przez Groove
Dustland
32
{{ like_int }}
Dustland
The Killers
Wojny i Noce
135
{{ like_int }}
Wojny i Noce
Daria Zawiałow
Butter
3,6k
{{ like_int }}
Butter
BTS
traitor
3,5k
{{ like_int }}
traitor
Olivia Rodrigo
I WANNA BE YOUR SLAVE
3,2k
{{ like_int }}
I WANNA BE YOUR SLAVE
Måneskin
Popularne teksty
Siedem
34,7k
{{ like_int }}
Siedem
Team X 2
34+35
23,4k
{{ like_int }}
Love Not War (The Tampa Beat)
17,5k
{{ like_int }}
Love Not War (The Tampa Beat)
Jason Derulo
SEKSOHOLIK
37,6k
{{ like_int }}
SEKSOHOLIK
Żabson
Snowman
13,5k
{{ like_int }}
Snowman
Sia