Tha Titanium - Okovan Prometej [tekst, tłumaczenie i interpretacja piosenki]

Wykonawca: Tha Titanium
Album: Prometej
Gatunek: Rap
Producent: RickBeatZ (Tha Titanium)

Tekst piosenki

[Строфа 1]
Full charge
Стамина е спремна за на ова, лирика ко лира
Кулирам во темна соба, цитирам за мирам
Сите зборови ми бегаат секогаш од маргина
Па затоа се прашувам јас понекогаш
Зошто мојте зборови ми звучат ко непознат, некогаш
Боли да ги гледам сите работи што шетаат под Плетвар
Темјан, мириса на земја
Два метра во неа, што пишувам? Не знам
Хмммммм... дали болест или визија
Лоша емисија, оваа песна ќе ја класирам во приспивна
Пошто не знам дал е сон или вистина
Кога го гледам, ме гледа, од другата страна
Во сенка, и пишува поезија
А јас не сум рапер, јас сум оној што ви донел пламен
И кога сакаш да го гориш микрофонот, земи ти од мојот поклон и биди славен
Биди памтен и биди над се, но никогаш бесмртен
Пошто само пишаниот збор е вечен, биди сетен
Каде и како твојто мастило ќе протече
Јас сум комплетен, јас сум комплетно полуден
Но имам причина да пишувам за многуте, моменти, сум осуден
Да ги чуваме во мене, погледот занемен
Некогаш е тешко да го трпам сето ова јас сум окован Прометеј

[Рефрен]
А некогаш се чувствувам, исто како да сум проколнат
А некогаш се осеќам како Прометеј Окован

[Строфа 2]
Гледам двојно, гледам со резерва
Можеби им верувам но нема да се доверам
Собирам, после моето алтер его пишува
Не сум лицемерен така светот ме опишува
Па батали по ѓаволите, повеќе не сум корисен
На карпа, во Кавказ, гозба за орлите
Некогаш е тешко да го трпам сето ова јас сум окован Прометеј
Често сум смирен, нo некогаш ми иде да им отварам плексус
И телото да осети, минуси во целзиус
Сега не си кул, сега си смрзнат
Поделен во кеси кои пловат во Црна, така дочекај ја смртта
Брат, верувај не трипам, се големи промилите на алкохол во крвта
И сонце не грее кога снимам капираш
И нема сонце на бина кога кинам на ритам
И нема сонце во градот само сива маглина
И само екот, Титаниум е сила
На ѕидови е пишан зборот
Со тагови па пробај дешифрирај го кодот
Ако треба да сум улица бе копиле
Јас ќе бидам улицата на брестовите
Секад понижен, останав во поднежје
Зато светот постана моето ателје
Небото е платно, сенките се боите
Делото е извор од кој што ќе се поите
Нема сомнеж ги победив боговите
Сега нема што да постигнам повеќе
Имам судбина на Титан зошто колку да сум добар, јас сум окован Прометеј!

[Рефрен]

Tłumaczenie piosenki

Nikt nie dodał jeszcze tłumaczenia do tej piosenki. Bądź pierwszy!
Jeśli znasz język na tyle, aby móc swobodnie przetłumaczyć ten tekst, zrób to i dołóż swoją cegiełkę do opisu tej piosenki. Po sprawdzeniu tłumaczenia przez naszych redaktorów, dodamy je jako oficjalne tłumaczenie utworu!

+ Dodaj tłumaczenie

Wyślij Niestety coś poszło nie tak, spróbuj później. Treść tłumaczenia musi być wypełniona.
Dziękujemy za wysłanie tłumaczenia.
Nasi najlepsi redaktorzy przejrzą jego treść, gdy tylko będzie to możliwe. Status swojego tłumaczenia możesz obserwować na stronie swojego profilu.

Interpretacja piosenki

Dziękujemy za wysłanie interpretacji
Nasi najlepsi redaktorzy przejrzą jej treść, gdy tylko będzie to możliwe.
Status swojej interpretacji możesz obserwować na stronie swojego profilu.
Dodaj interpretację
Jeśli wiesz o czym śpiewa wykonawca, potrafisz czytać "między wierszami" i znasz historię tego utworu, możesz dodać interpretację tekstu. Po sprawdzeniu przez naszych redaktorów, dodamy ją jako oficjalną interpretację utworu!

Wyślij Niestety coś poszło nie tak, spróbuj później. Treść interpretacji musi być wypełniona.

Lub dodaj całkowicie nową interpretację - dodaj interpretację
Wyślij Niestety coś poszło nie tak, spróbuj później. Treść poprawki musi być wypełniona. Dziękujemy za wysłanie poprawki.
Najpopularniejsze od Tha Titanium
Prekini
168
{{ like_int }}
Prekini
Tha Titanium
Neka Gori
166
{{ like_int }}
Neka Gori
Tha Titanium
Se Shto Ne Sum
158
{{ like_int }}
Se Shto Ne Sum
Tha Titanium
Bugimen
154
{{ like_int }}
Bugimen
Tha Titanium
El Diablo
141
{{ like_int }}
El Diablo
Tha Titanium
Komentarze
Utwory na albumie Prometej
1.
168
2.
166
4.
154
5.
141
6.
140
7.
132
9.
131
10.
131
11.
130
12.
130
13.
122
14.
118
15.
118
17.
114
18.
113
19.
109
Polecane przez Groove
Dustland
34
{{ like_int }}
Dustland
The Killers
Wojny i Noce
137
{{ like_int }}
Wojny i Noce
Daria Zawiałow
Butter
3,6k
{{ like_int }}
Butter
BTS
traitor
3,5k
{{ like_int }}
traitor
Olivia Rodrigo
I WANNA BE YOUR SLAVE
3,2k
{{ like_int }}
I WANNA BE YOUR SLAVE
Måneskin
Popularne teksty
Siedem
34,7k
{{ like_int }}
Siedem
Team X 2
34+35
23,4k
{{ like_int }}
Love Not War (The Tampa Beat)
17,5k
{{ like_int }}
Love Not War (The Tampa Beat)
Jason Derulo
SEKSOHOLIK
37,6k
{{ like_int }}
SEKSOHOLIK
Żabson
Snowman
13,5k
{{ like_int }}
Snowman
Sia