LD Pistolero - Deca na Tranzicija [tekst, tłumaczenie i interpretacja piosenki]

Wykonawca: LD Pistolero
Album: Posle Mostot
Data wydania: 2013-03-05
Gatunek: Rap
Producent: Nenad Stefanovski-Brus

Twórz Groove z nami!
Wyślij okładkę tej piosenki!
Wysyłany plik musi być typu: png lub jpg. Żaden plik nie został wysłany. Dziękujemy za wysłanie okładki.

Tekst piosenki

[Строфа 1]
Не сум крив јас ниту вие што сме се родиле тука во мраков
и што го пцуеме баш секој еден ден во него таков
погрешно место во право време јас би рекол
боље пристоен пекол отоклку лажен рај во сето
велат секој сам си прави да е среќен нели?
џабе кога секој сам за себе и своите цели
би го продал и сопствениот син само да ќари
па би одел против своја воља, семејство, другари
народ ќути, збори само кога се љути на свои
јас сум далтонист и не препознавам партиски бои
жалам за оние кои немаат денар во џебот
молат за лебот и трпат децата дома за него
срце ме кине кога го гледам како проси
стај се една минута во тие нозе испукани боси
исто гледам на чистачката и шефот
попрво би рекол добар ден на неа место него
иста почит еднакво за сите во моите очи
исто тежиме во прегратки на нечиј раце божји
исто крвариме сите сме под сино небо
дури и кога е сиво темно црвено и бледо
ист е бедот а младоста ни пројде бунтувајќи
ефтини ствари купувајќи себично чувајќи
но нема напред проклето пропаѓање
зошто сме деца на транзицијата од самото раѓање

[Рефрен]x2
Би го смениле името ама никогаш светот
би пееле и пиеле но не би го виделе него
над нас се и таа влада и полиција
таква ни била судбината кога сме деца на транзиција

[Строфа 2]
не сум крив јас ниту вие што сме се родиле тука во мраков
што чекаме пасош по две-три години за надвор
пола маало во затвор а политичари на слобода
неписмени говеда слават туѓа победа
па гледам збрани луѓе како глумат хулигани
како бранат некого а кого незнаат ни сами
нема да се свести народов тврдоглав проклет да е
длабоко во себе знае дека многу ќе се кае
ама ако 500 години им биле малце
шират нозе место раце кога под г`зот е јајце
градот ни е безнадежен како ѕидот на градежен
срање бришат преку ден и после пак го серат навечер
луѓе со оправдание пред собрание
книгата не ги прави среќни полесно да им е
ќе им простам кутрите стечајци
на шеес години да им се силат маскирани полицајци
кај во светот се видело да ти мењаат име
ако првиот куртули вториот сигурно гине
тоа и се деси снемува луѓе од шала
демек случајно авион паѓа и коли се палат
после криви ги младите дџабе време измина
не сме деца од минато сме луѓето од иднина
а тие што сакаат да помогнат бујрум
за другите го имам прстот во воздух и рима куршум!

[Рефрен]x2
Би го смениле името ама никогаш светот
би пееле и пиеле но не би го виделе него
над нас се и таа влада и полиција
таква ни била судбината кога сме деца на транзиција

Tłumaczenie piosenki

Nikt nie dodał jeszcze tłumaczenia do tej piosenki. Bądź pierwszy!
Jeśli znasz język na tyle, aby móc swobodnie przetłumaczyć ten tekst, zrób to i dołóż swoją cegiełkę do opisu tej piosenki. Po sprawdzeniu tłumaczenia przez naszych redaktorów, dodamy je jako oficjalne tłumaczenie utworu!

+ Dodaj tłumaczenie

Wyślij Niestety coś poszło nie tak, spróbuj później. Treść tłumaczenia musi być wypełniona.
Dziękujemy za wysłanie tłumaczenia.
Nasi najlepsi redaktorzy przejrzą jego treść, gdy tylko będzie to możliwe. Status swojego tłumaczenia możesz obserwować na stronie swojego profilu.

Interpretacja piosenki

Dziękujemy za wysłanie interpretacji
Nasi najlepsi redaktorzy przejrzą jej treść, gdy tylko będzie to możliwe.
Status swojej interpretacji możesz obserwować na stronie swojego profilu.
Dodaj interpretację
Jeśli wiesz o czym śpiewa wykonawca, potrafisz czytać "między wierszami" i znasz historię tego utworu, możesz dodać interpretację tekstu. Po sprawdzeniu przez naszych redaktorów, dodamy ją jako oficjalną interpretację utworu!

Wyślij Niestety coś poszło nie tak, spróbuj później. Treść interpretacji musi być wypełniona.

Lub dodaj całkowicie nową interpretację - dodaj interpretację
Wyślij Niestety coś poszło nie tak, spróbuj później. Treść poprawki musi być wypełniona. Dziękujemy za wysłanie poprawki.
Najpopularniejsze od LD Pistolero
Eden den
534
{{ like_int }}
Eden den
LD Pistolero
Deca na Tranzicija
113
{{ like_int }}
Deca na Tranzicija
LD Pistolero
Boles
100
{{ like_int }}
Boles
LD Pistolero
Problemi
92
{{ like_int }}
Problemi
LD Pistolero
Komentarze
Utwory na albumie Posle Mostot
2.
100
3.
92
Polecane przez Groove
​positions
4,2k
{{ like_int }}
​positions
Ariana Grande
Hate The Way
1,3k
{{ like_int }}
Hate The Way
G-Eazy
Lonely
4,5k
{{ like_int }}
Lonely
Benny Blanco
Holy
5,8k
{{ like_int }}
Wonder
440
{{ like_int }}
Wonder
Shawn Mendes
Popularne teksty
​positions
4,2k
{{ like_int }}
​positions
Ariana Grande
Lonely
4,5k
{{ like_int }}
Lonely
Benny Blanco
Deep End
5,8k
{{ like_int }}
Deep End
Fousheé
Canceled
1,3k
{{ like_int }}
Canceled
Larray
WAP
3,7k
{{ like_int }}
WAP
Cardi B