LD Pistolero - Eden den [tekst, tłumaczenie i interpretacja piosenki]

Wykonawca: LD Pistolero
Gatunek: Rap

Twórz Groove z nami!
Wyślij okładkę tej piosenki!
Wysyłany plik musi być typu: png lub jpg. Żaden plik nie został wysłany. Dziękujemy za wysłanie okładki.

Tekst piosenki

[Строфа 1]
Еден ден ќе ме нема
Во наследство го оставам сето она што вас ќе ви треба
И ќе ви служи да знаете за мене
За моите најблиски мојот народ и целото тоа време
Колку тешко а убаво ни беше детството
И колку многу ни се лутеа другите од соседството
За нешто за кое ние не бевме криви
Ама ќе патиме поради тоа додека сме живи
Еден ден случајно ќе ти спомнат
За тоа дека братот на братот му бил непријател во војна
После која има фатални последици
Ќе спомнат дека за млеко и леб се чекало колони редици
А крвта не е вода ниту ракија
Таков е балканов сите се фамилија чим ќе се напјат
Од страна не гледаат ко вишок во светот
Ко роза растена на бетон ко кратенка и ко ВЕТО
Еден ден за ова ќе чуе мојата внука
И ќе знае зошто она е тамо а јас сум уште тука
Ќе ме боли и многу ќе ми фали
А љубовта е поголема од сите океани
Што не делат на крајот сликата ќе биде цела
Душава полна е велат но зошто сите се селат
Еден ден се надевам ќе сопре
Тоа што не тера да си одиме сите од родно Скопје

[Строфа 2]
Eден ден ќе се сетиш на мене
И ќе ти зборат за мене ќе гледаш слики од мене
Ќе слушаш мои песни читаш мои текстови и строфи
Ќе ти каже мајка ти од текстов колку солзи срони
Дента кога го напишав беше овде
Ти незнаеш за ова беше бебе ама времето брзо ќе пројде
Еден ден ќе тажиш ти
Никад не заборавај од каде доаѓаш и каква си
Со сите биди добра дури и со луѓе злобни
Верувај во карма сакај природа сакај животни
Еден ден се што ќе создадеш е твое
Подели го со сите биди хумана таков е твојот корен
Биди скромна само така ќе си среќна
Материјалниот свет е лага само љубовта е вечна
Еден ден ќе сфатиш дека нема цена
И дека тие што ги сакаш најмногу неможат да се сменат
Еден ден ќе изгубиш и близок
Мораш да прифатиш дека смртта е подеднаква со живот
Не разликувај по боја ни по вера
Сите сме исти под исто небо сме денес утре и вчера
Некој од нив ќе ти биде зет и снајка
Еден ден ќе бидеш сестра нечија сопруга баба мајка
А на мене секој ден ќе ми фалиш
И кога ќе ме нема ова пушти го место свеќа да палиш
Не да жалиш затоа што назад нема
Се што би те учел и советувал еве го во поема
Еден ден ке сфатиш колку ова значи
И ако ти е полесно после слободно смеј се или плачи

Tłumaczenie piosenki

Nikt nie dodał jeszcze tłumaczenia do tej piosenki. Bądź pierwszy!
Jeśli znasz język na tyle, aby móc swobodnie przetłumaczyć ten tekst, zrób to i dołóż swoją cegiełkę do opisu tej piosenki. Po sprawdzeniu tłumaczenia przez naszych redaktorów, dodamy je jako oficjalne tłumaczenie utworu!

+ Dodaj tłumaczenie

Wyślij Niestety coś poszło nie tak, spróbuj później. Treść tłumaczenia musi być wypełniona.
Dziękujemy za wysłanie tłumaczenia.
Nasi najlepsi redaktorzy przejrzą jego treść, gdy tylko będzie to możliwe. Status swojego tłumaczenia możesz obserwować na stronie swojego profilu.

Interpretacja piosenki

Dziękujemy za wysłanie interpretacji
Nasi najlepsi redaktorzy przejrzą jej treść, gdy tylko będzie to możliwe.
Status swojej interpretacji możesz obserwować na stronie swojego profilu.
Dodaj interpretację
Jeśli wiesz o czym śpiewa wykonawca, potrafisz czytać "między wierszami" i znasz historię tego utworu, możesz dodać interpretację tekstu. Po sprawdzeniu przez naszych redaktorów, dodamy ją jako oficjalną interpretację utworu!

Wyślij Niestety coś poszło nie tak, spróbuj później. Treść interpretacji musi być wypełniona.

Lub dodaj całkowicie nową interpretację - dodaj interpretację
Wyślij Niestety coś poszło nie tak, spróbuj później. Treść poprawki musi być wypełniona. Dziękujemy za wysłanie poprawki.
Najpopularniejsze od LD Pistolero
Eden den
534
{{ like_int }}
Eden den
LD Pistolero
Deca na Tranzicija
112
{{ like_int }}
Deca na Tranzicija
LD Pistolero
Boles
100
{{ like_int }}
Boles
LD Pistolero
Problemi
92
{{ like_int }}
Problemi
LD Pistolero
Komentarze
Polecane przez Groove
​positions
4,2k
{{ like_int }}
​positions
Ariana Grande
Hate The Way
1,3k
{{ like_int }}
Hate The Way
G-Eazy
Lonely
4,5k
{{ like_int }}
Lonely
Benny Blanco
Holy
5,8k
{{ like_int }}
Wonder
440
{{ like_int }}
Wonder
Shawn Mendes
Popularne teksty
​positions
4,2k
{{ like_int }}
​positions
Ariana Grande
Lonely
4,5k
{{ like_int }}
Lonely
Benny Blanco
Deep End
5,8k
{{ like_int }}
Deep End
Fousheé
Canceled
1,3k
{{ like_int }}
Canceled
Larray
WAP
3,7k
{{ like_int }}
WAP
Cardi B